قائمشهر و جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی و دیدنیهای قائمشهر


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 8 / 1 / 1394
بازدید : 1006
نویسنده : sharef zadeh

 «آثار تاریخی و طبیعی و جاذبه‌های دیدنی  قائمشهر»

“امامزاده موسی – قائمشهر”

قائمشهر در دوره‌های قبل با نام علی آباد معروف بود

میدان طالقانی قائمشهر

 

امامزاده “سید زرین نوا”

در روستای وسطی کلا، با سابقه ساخت ‪ هجری قمری، امامزاده “سید زرین نوا” در روستای چمازکتی؛ با سابقه ساخت صندوق چوبی آن، در سال ‪ ۸۵۵هجری قمری که از جمله آثار ملی کشور به شمار می‌رود از دیگر جاذبه‌های شهرستان قائمشهر؛ محسوب میشود….

 

 

“امامزاده یوسف رضا – قائمشهر”

امامزاده یوسف رضا و واقع شدن آن، در کنار بیمارستان رازی قائمشهر؛ این مکان را به جایگاهی برای زیارت مومنان و متمسکین به ائمه برای رفع حاجات تبدیل نموده است. (این امامزاده در گذشته دارای بارگاه و مسجدی بود که در دوره پهلوی اول ویران گشت.)

 

 

“امامزاده سید نظام‌الدین – قائم شهر”

امامزاده سید نظام‌الدین، که در منطقه جمنان قائمشهر؛ واقع است و در سال ‪ ۸۹۲هجری قمری “میرظهیرالدین مرعشی” آن را زیارت کرد.

در طول مدت گذر زمان در جنب این مکان مذهبی، قبرستانی برای دفن اموات این شهر بنا شد…

 

 

بقاع متبرکه “درویش داوود – قائم شهر”

شروع جنگل قائم‌شهر از کوه پایه‌های البرز شمالی است

جنگل چای باغ قائمشهر

بقاع متبرکه “درویش داوود” ۹۹۱هجریقمری و “درویش موسی بناحمد” در منطقه جمنان و فولاد؛ در روستای آهنگر کلای بیشه سر؛ که قدمت آن براساس کتیبه روی بقعه به تاریخ وقف‪    ‪ هشتصدو چهل و هفت محله، که قدمت صندوق آن به سال هجری قمری نقل شده؛ از مناطق دیدنی قائمشهر میباشند.

 

 

 

“آرامگاه شیخ طبرسی”- قائم شهر

 شیخ طبرسی، از علمای بزرگ شیعه و مولف کتاب “الاحتجاج” که در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم هجری قمری زندگی میکرد؛ در روستای “شیخ گلی” قائمشهر؛ قرار گرفته و آرامگاه این عالم گرانقدر؛ در طول سال پذیرای علاقه‌مندان و مشتاقان به علم و ادب میباشد…

 

 

«پارک جنگلی تلار قائمشهر»

با وسعت ده هکتار در یکی از مناطق پانزده گانه گردشگری استان مازندران، درشصت ‪ کیلومتری قائمشهر؛ قرار گرفته و به عنوان یک منطقه تفریحی و سیاحتی؛ محسوب میشود…

پارکهای جنگلی موجود در سطح کشور، براساس ملاکهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچون امکانات، وسعت و موقعیت جغرافیایی به سطوح محلی، استانی، ملی و بین‌المللی تقسیم‌بندی می‌شوند و پارک جنگلی تلار، از لحاظ رتبه‌بندی این سازمان، در رده محلی قواقع شده است.

همچنین قرار داشتن دریاچه‌ای با نام “دریاچه جاده نظامی” در حاشیه این پارک جنگلی، محیطی ایجاد شده است؛ تا مسافران و گردشگران بتوانند در ان لذت ببرند…

http://www.qaemshahr.com

 

 

 

«جاذبه های دیدنی قائمشهر»

آثار تاریخی و طبیعی و جاذبه‌های دیدنی شهرستان قائمشهر در مازندران، از جمله منابع موجود در این استان سرسبز شمالی کشور است؛ که قرارگاهی مناسب برای تفریح و سیاحت گردشگران و مسافران است…

امامزاده‌های “سید ابوصالح، عباس رضا، موسی، سید زرین نوا، یوسف رضا، سید نظام‌الدین، محمد” و بقاع متبرک “درویش داود، موسی بن‌احمد” و قرار داشتن آرامگاه عالم جلیل القدر “شیخ طبرسی” در شهرستان قائمشهر؛ از جمله اماکن دیدنی این شهرستان میباشد.

 قائمشهر، با حدود ‪ ۳۰۰هزار نفر جمعیت در ‪ ۲۰کیلومتری ساری (مرکز استان مازندران ) و در مسیر دو جاده ترانزیتی و مواصلاتی استان مازندران، به استان تهران و دیگر استانهای کشور یعنی جاده‌های فیروزکوه و هراز قرار گرفته است…

شهرستان قائمشهر، با مساحتی درحدود ‪ ۴۲۵/۵کیلومترمربع و باداشتن چشم اندازهای طبیعی، تاریخی از زمینه‌های گردشگری مناسبی برخوردار میباشد.

قائمشهر در سالهای قبل، با نام “علی آباد” مشهور بود و در سال ‪ ۱۳۱۴هجری شمسی به نام “شاهی” تغییر نام داد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به خواست اکثر مردم این شهر، با نام “قایم آل محمد (عج) قائمشهر” نامگذاری گشت.

شهرستان قائمشهر از جنوب با سواکوه، از شرق با ساری، از شمال با جویبار و بابلسر و غرب با بابل همسایه است.

قائم شهر =شــــاهــــــی در قدیم

کشاورزی از گذشته دور در این منطقه تاکنون رایج است و یکی از جمله شغلهای مهم این منطقه برای اهالی آن محسوب میشود…

کارخانه‌های نساجی شماره یک، کارخانه گونی بافی در سال ‪ ۱۳۱۶و کارخانه کنسروسازی در سال ‪ ۱۳۲۲در قائمشهر، فعالیت خود را شروع کردند و منجر به این گشت تا قائمشهر به عنوان یک قطب صنعتی در کشور مطرح و زمینه اشتغال بسیاری از اهالی بومی و غیر بومی را ایجاد نماید.

“غلام حسین افضل الملک” از مورخین کشور، حدود صد سال پیش که به قائمشهر آمد؛ در آثار نگاشته شده خود، از کارخانه پنبه پاک کنی این شهر یاد نموده است.

در رابطه با آنچه که در تاریخ از قائمشهر آمده است، می‌توان به اظهارات “دلاواله” جهانگرد فرانسوی اشاره نمود؛ که این جهانگرد در سال ‪ ۱۲۰۵از جاده در دست احداث شاه عباسی در این شهر در سفرنامه‌اش گزارشی داده است…

http://asemonie74.mihanblog.com

 

 

«جاذبه های تاریخی و گردشگری قائمشهر»

جاذبه های تاریخی و گردشگری قائمشهر، نوازشگر چشمان مسافران نوروزی میباشد. جاذبه های تاریخی و گردشگری با قدمت پنج هزار ساله شهرستان قائمشهر استان مازندران؛ چشم مسافران نوروزی مشتاق دیدن صحنه های زیبا را خیره میکند.

قائمشهر، با کشف شهر باستانی پنج هزار ساله، در تپه گردکوه؛ بعنوان یکی از شهرهای کهن و با قدمت مازندران بشمار میرود. در کیلومتری ساری (مرکز استان مازندران) و در مسیر دو جاده ترانزیتی و مواصلاتی استان مازندران به استان تهران و دیگر استانهای کشور؛ یعنی جاده‌های فیروزکوه و هراز؛ قرار گرفته است…

 

 

 

 

 

دو رودخانه تلار و سیاهرود، در دو سوی شهر قائمشهر؛ جاری میباشد و عبور خط راه آهن سراسری کشور و قرار گرفتن در جاده مواصلاتی پایتخت؛ با شمال و شرق بر اهمیت این شهر اضافه نموده است. قائمشهر در دوره‌های قبل با نام علی آباد مشهور بود و در سال هجری شمسی به نام شاهی تغییر نام یافت…

http://mazeron.parsiblog.com

 

 

«شهرستان قائم‌شهر»

شهرستان قائمشهر، شهرستانی است در استان مازندران. مرکز این شهرستان شهر قائمشهر میباشد. مساحت شهرستان قائم‌شهر، ۵/۴۵۸ کیلومتر مربع میباشد؛ که ۹۳/۱ درصد کل مساحت استان را به خود مختص کرده است. (شهرستان قائم‌شهر، دارای ۲ شهر، ۲ بخش، ۶ دهستان، ۱۵۶ آبادی دارای سکنه و ۳ آبادی خالی از سکنه‌ میباشد.)

طول و عرض جغرافیایی شهرستان قائم‌شهر، این شهرستان بین ۳۶ درجه و ۲۱ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۳۸ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۴۳ دقیقه تا ۵۳ درجه و ۳ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ، واقع شده است. حدود شهرستان قائم‌شهر، از جنوب با شهرستان سوادکوه، از شمال با شهرستان جویبار، از مشرق با شهرستان ساری و از مغرب با شهرستان بابل هم مرز می‌باشد.

قائم‌شهر، مرکز شهرستان قائم‌شهر در استان مازندران است؛ که در گذشته آنرا شاهی می‌نامیدند. جمعیت قائمشهر، بر پایه آمار نفوس ومسکن سال ۸۵ برابر با ۱۷۴٬۲۴۶ نفر میباشد. شهر قائم‌شهر، در ۳۶ درجه و ۲۸ دقیقه عرض شمالی تا ۵۲ درجه و ۵۳ دقیقه طول شرقی؛ قرار گرفته است…

 

 

 

“تاریخچه قائمشهر”

قائم‌شهر مرکز شهرستان قائم‌شهر در استان مازندران است که در گذشته آنرا شاهی می‌نامیدند.

پل شاهپور شیرگاه مکانبین استان مازندران

شهرستان قائم‌شهر، براساس شواهد و قراین از جمله اماکن مذهبی نظیر: امامزاده یوسف رضا و یا آرامگاه علامه فقیه شیخ طبرسی، از سابقه دیرینه تمدن و فرهنگ قبل از قرن ششم هجری خبر می‌دهد و با توجه به سوابق موجود، بنای اولیه این شهر در دوران قاجاریه؛ با نام علی آباد گذاشته شد؛ که شامل قریه‌ای با واحدهای تجاری و مسکونی در حوالی میدان طالقانی امروزی و محله‌هایی در اطراف و روستاهای بزرگ نظیر: چمنو (جمنان فعلی)، قادیکلا و کوچکسرا در حاشیه بوده‌است؛ که بعد از انقراض دوران قاجاریه و آغاز حکومت رضا خانی به لحاظ موقعیت خاص منطقه‌ای؛ (محل عبور کاروانهای تجارتی و زیارتی از استان‌های همجوار مانند تهران گیلان و خراسان)؛ حکومت آن زمان را به این فکر انداخت؛ که در شهر واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ از قبیل؛ کارخانجات نساجی و گونی بافی و چوب بری و شالیکوبی احداث نمایند…

نام کهن این شهرستان عشق آباد، قصر شیرین و علی آباد بود. قائم‌شهر حدود ۷۵ سال قبل، شهری کوچک به نام علی آباد بود. ساکنان اصلی شهرستان قائم‌شهر از نژاد تپوری (ساکنان اصلی مازندران) میباشند.

 

چمعیت آن چند صد نفر بود و روزهای چهارشنبه در آن بازار هفتگی برپا می‌شد. از سال ۱۳۰۸ کم کم کارخانه‌های صنعتی در این شهر ایجاد شد. و این عوامل و نیز ایجاد راه آهن سراسری، موجبات توسعه آن را بوجود آورد. این مسایل سبب گشت، که مردم از اطراف و اکناف و سایر شهرهای کشور؛ به این سرزمین مهاجرت کنند و نهایتا در سال ۱۳۱۳ علی آباد مبدل به شهرستان شاهی گشت و در این مقطع از تاریخ، با احداث راه آهن سراسری و توسعه صنایع نساجی در این شهرستان، به تدریج به جمعیت و توسعه عمرانی و ساخت و ساز شهر اضافه شد. (در سال ۱۳۵۷ پس از انقلاب اسلامی نام این شهر به قائم‌شهر تغییر پیدا کرد.)

از آثار تاریخی و اماکن مذهبی قائم‌شهر، می‌توان به: امامزادهها، از جمله؛ امامزاده محمد در جاده کیاکلا، آرامگاه شیخ طبرسی در دهستان بالا تجن و تپه‌های باستانی به ویژه تپه باستانی گردکوه؛ در جمنان را ذکر کرد!

پارک جنگلی تلار قائمشهر با وسعت ‪ ۱۵‬هکتار در ‪ ۱۰‬کیلومتری قائمشهر واقع است

آببندان و پارک پایین لموک

 

“وضعیت جغرافیایی قائمشهر”
با توجه به سوابق موجود، بنای اولیه این شهر در دوران قاجاریه با نام علی آباد گذاشته شد؛ که شامل روستایی با واحدهای تجاری و مسکونی در حوالی میدان طالقانی امروزی و محله‌هایی در اطراف و روستاهای بزرگ نظیر چمنو؛ (جمنان فعلی – که در حال حاضر بخشی از خود شهر می‌باشد) قادیکلای بزرگ و کوچکسرا در حاشیه بوده‌است؛ که بعد از انقراض دوران قاجاریه و آغاز حکومت رضا خانی به دلیل موقعیت خاص منطقه‌ای؛ (محل عبور کاروانهای تجارتی و زیارتی از استان‌های همجوار مانند تهران گیلان و خراسان)…

 

 

“رودخانه‌ها قائمشهر”
“رودخانه‌های تلار و سیاهرود”، از ارتفاعات کوههای شهرستان سوادکوه، در جنوب شهرستان قائم‌شهر سرچشمه گرفته و پس از مشروب کردن شهرهای سواد کوه، سیاهرود از شرق و تلار از غرب قائم‌شهر؛ گذشته و به دریای خزر جاری میشوند…

 

 

“جمعیت قائمشهر”

جمعیت شهرستان قائم‌شهر، بر اساس سرشمار سالی ۱۳۸۵ نزدیک به ۳۰۰٬۰۰۰ نفر است. “شهرستان قائمشهر اکنون، از دو شهر قائم‌شهر و کیاکلا و یک بخش مرکزی” تشکیل شده‌است. ترکیب جمعیتی شهرستان، با توجه به مهاجرپذیر بودن آن شامل اقوام مختلفی از جمله سوادکوهی‌ها، آذری‌ها، شهمیرزادی‌ها، سمنانی‌ها، گرمساری‌ها، بربری‌ها، مهاجرین پراکنده دیگری از سایر مناطق ایران و کشورهای مجاور(بویژه مهاجران انقلاب سرخ شوروی سابق) و ساکنان بومی میباشد؛ که اغلب آنها ضمن تسلط بر زبان فارسی کشور، به زبان مازندرانی و تعدادی نیز علاوه بر مازندرانی، به زبانها و لهجه‌های آذری، گیلانی، سمنانی، شهمیرزادی و… صحبت میکنند.

 

 

“منابع طبیعی و جنگلهای قائمشـــهر”
با توجه به اوضاع طبیعی شهرستان قائم‌شهر، بارش و رطوبت جهت ایجاد پوشش گیاهی فراهم میباشد. البته پوشش گیاهی در تمام نقاط آن یکسان نیست زیرا تا ارتفاع ۲۰۰۰ متری که نفوذ رطوبت دریآی خزر از بین رفته و یآ به کمترین مقدار می‌رسد، از تراکم جنگل بسیار کم می‌شود و بتدریج، بجای جنگل مراتع جایگزین می‌گردد. (در شهرستان قائم‌شهر فصل خشک به طور کامل وجود ندارد.)

جاذبه های تاریخی و گردشگری قائمشهر نوازشگر چشمان مسافران نوروزی است

دانشگاه قائم شهر

 

 

 

“جنگل در قائمشهر”
شروع جنگل قائم‌شهر، از کوه پایه‌های البرز شمالی میباشد؛ که حداکثر بارندگی را دارد و میزان گسترش جنگل در گذشته به طرف دشت بیشتر بوده‌است؛ که به مرور به منظور تهیه اراضی مزروعی، درختان جنگل کاملاً بریده شده‌اند و یا به صورت بقایای جنگل مخروبه با درختان پهن برگ مشاهده می‌شوند. به طور کلی جنگل‌ها در حاشیه جنوبی قائم‌شهر دارای تراکم بیشتری میباشند و انواع درختان مانند: راش، ممرز، توسکا و کلهر ملج انجیلی و… را می‌توان مشاهده کرد. پارک جنگلی تالار، نیز یکی از پارکهای جنگلی معروف شهرستان قائم‌شهر میباشد؛ که در سال ۱۳۷۱ احداث شده و مساحت آن در حدود ۱۶۰ هکتار میباشد. فرآورده‌های جنگلی عبارتند از: ذغال، چوب، هیزم، چوب آلات تبدیلی…

این جنگل، در ۱۰ کیلومتری قائم‌شهر واقع است. و پوشیده از درختان آزاد، ممرز، توسکا، بلوط، اوجا، ملچ، عرعر، انجیر، ولیک، شمشاد، انار، بوته تمشک و… با چشم اندازهایی بسیار زیبا و چشمگیر؛ دارای امکانات بهداشتی و تفریحی مثل زمین فوتبال است…

رودخانه‌های تلار و سیاهروداز رودهای مهم قائمشهر است

آبشار چرات

 

 

“وضعیت کشاورزی و دامپروری”
اراضی حاصلخیز شهرستان قائمشهر، استعداد سرشاری جهت کشت محصولات متنوع؛ مخصوصا گندم، جو، برنج، صیفی‌جات، لوبیای روغنی و… دارا میباشد. پرورش گاو و گوسفند و بز نیز، در نواحی مختلف جلگه‌ای و کوهپایه‌ای و با استفاده از امکانات هر روستا رایج میباشد…

 

 

“موقعیت فرهنگی”
ترکیب جمعیتی و ادغام قومیت‌های مختلف، در کنار سایر عوامل تاریخی، ارتباطی، صنعتی و غیره، موقعیت و خصوصیات فرهنگی خاصی را ایجاد کرده است. این شهرستان، از نظر درصد با سوادی مردم، دارای رتبه اول در استان میباشد. جمعیت افراد با سواد در قائم‌شهر، ۸۹٫۳ درصد میباشد.

 

 

«نقاط دیدنی؛تاریخی و زیارتی قائم شهر»

۱٫آستانه امامزاده مهدی؛ امامزاده اسماعیل و کربلائی سیداحمدحسینی (قادیکلا بزرگ)؛
۲٫آرامگاه شیخ طبرسی (بالاتجن) قائمشهر؛
۳٫بقعه امامزاده سیدابوصالح و پیرتکیه سیدابوصالح (سیدابوصالح)؛
۴٫بقعه امامزاده زکریا و چشمه هزارون (واسکس)؛
۵٫برج آرامگاهی سید محمدزرین نوایی (چمازکتی)؛

 

 


۶٫امامزاده یوسف رضا و تپه باستانی قلعه کش قائم شهر؛
۷٫امامزاده سید صالح؛ امامزاده یحیی وتکیه کردکلا؛
۸٫بقعه سیدنظام الدین؛ امامزاده کبریا و تپه باستانی گردکوه (جمنان)؛
۹٫پل آجری بالاتجن (استرآباد)؛
۱۰٫پل آجری خرماکلا (خرماکلا) قائمشهر؛
۱۱٫تپه امامزاده کتی و دریاچه گل پل؛
۱۲٫پی قدیمی بالارستم (حسن رشتی)؛
۱۳٫امامزاده موسی (وسطی کلا)…

 

 

“فهرست روستاهای شهرستان قائم‌شهر”

صنم حاجیکلا، ساروکلا، چاله زمین، کاسگرکلا، چمازکتی، شهرودکلا، ابجر، قادیکلاءبزرگ، اخته‌چی، استرابادمحله، آسیابسر، افراکتی، آهنگرکلا، اوجی تالار، بارفکلا، بالاجنیدلاک پل، بالارستم حاجی، پازیک خیل، پایین رستم، خراط‌کلا، خناردرویش، دشتیان، دوک، دیوکلاسفلی، دیوکلاعلیا، ذیلت، رضوان‌کلا، زیارکلا، سالدوزکلا بالا، سراج‌کلا، سمناکلا، سنگ کتی، سنگتاب، شاهکلاسعیدکاشی، شیرخوارکلا، صلحدارکلا، طالارپشت، فوریجا، قجرتپه، کارتیج کلا، کلاگرمحله، کوشی‌کلا، گوشتی کلا، لاله زارکتی، مری، موسی کلا، نجارکلا قدیم، ولوند، دهستان، تالارپی، رکنکلا، بشل، اودنگسر، ساروکلا، کوتنا، کرچنک، مملن خیل، موسی کلا، نجارکلاقدیم، ولوند، کیاکلا، اودنگسر، لرم تلوک، فوتم, اسکندرکلا




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 106
بازدید دیروز : 15
بازدید هفته : 10657
بازدید ماه : 25916
بازدید کل : 1260739
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com